Ledning och Styrelse

Ledning och styrelse

Mats Rönngard 

VD / Styrelseledamot

Född 1956. Uppväxt i en entreprenörsfamilj och studier i ekonomi vid Lunds Universitet. Mats är en entreprenör som har mer än 30 års erfarenhet av att hjälp flertal börsnoterade internationella bolag, främst inom snabbrörliga konsumentvaror och läkemedel, med deras marknadsföring och försäljning. På kundlistan återfinns exempelvis bolag som Swedish Match, Carlsberg, Kraft Foods, AstraZeneca och Novo Nordisk.

Kontakta Mats

 

Annette Agerskov 

VICE VD

Född 1960. Gedigen arbetserfarenhet av nikotinsubstitut i allmänhet och av nikotintuggummin i synnerhet. Annette har under merparten av sin karriär haft ledande befattningar inom Fertin Pharma A/S, en av världens största tillverkare av nikotintuggummi. Annettes många år i branschen för nikotinsubstitut har genererat ett brett kontaktnät med både underleverantörer och återförsäljare. Annette har en magisterexamen i Marketing och International Business från Aarhus Business School.

Kontakta Annette


Anders Ermén

Styrelseordförande 

Född 1963. Egen verksamhet sedan 1996 med inriktning på redovisning, affärsutveckling och management. Anders har över 20 års erfarenhet från musik- och medieindustrin, såväl nationellt som internationellt, samt erfarenhet från läkemedelsindustrin. Anders har även lång erfarenhet av beskattningsfrågor samt avtalsförhandlingar.

Tomas Eriksson

Styrelseledamot

Född 1964. Medgrundare och VD i A1M Pharma, ett läkemedelsutvecklingsbolag fokuserat på havandeskapsförgiftning och akuta njurskador. Tomas har en fil kand. från Lunds Universitet med huvudinriktning företagsekonomi. Tomas har en lång erfarenhet från arbete i ledande positioner med medicinsk teknik och diagnostik såsom: Area Manager Gambro AB, försäljningschef Nordic Bioscience (Danmark) och Sales & Marketing Director i Magle Life Science AB.

Mats Persson

Styrelseledamot

Född 1961. VD för Hamlet Pharma som är ett bolag som bedriver läkemedelsutveckling som syftar till att ta fram nya preparat för cancerbehandling. Mats har under flertal år haft ledande befattningar bland annat från LEO Pharma i Danmark där Mats suttit i ledningsgruppen för forskning och utveckling. Mats har en doktorsexamen i biokemi och har även mer än 20 års erfarenhet av klinisk forskning och utveckling från AstraZeneca.

Anders Jungbeck

Styrelseledamot

Född 1955. Anders har bakgrund i läkemedelsindustrin, med ledande befattningar i bolag som Astra Zeneca, GSK, Ratiopharm och Actavis. Anders har styrelseuppdrag i Omet AB och Byggnadsbolaget Qbostaden och har tidigare suttit i Enzymaticas styrelse. Anders har arbetat såväl i Sverige som utomlands och har lång erfarenhet av globala lanseringar och affärsutveckling.

Martin Lind

Styrelseledamot

 

Född 1976. Martin Lind är ägare och vd för entreprenörsdrivna verksamheter inom byggindustrin och har lång erfarenhet av företagande och bolagsbyggande Han är styrelseordförande och vd inom Applikator Förvaltning AB och Applikator Måleri AB samt styrelseledamot Linander Fastighetsutveckling AB.  Martin är även en initierad investerare inom framförallt Life Science-sektorn. Han är också en av grundarna och styrelseledamot i BioStock, som är en analys- och nyhetstjänst för Life Science-industrin. Martin har erfarenhet och kompetens inom affärs- och organisationsutveckling och inom kommunikation.