BioStock: EU:s nya tobaksregler goda nyheter för Enorama Pharma

De nya bestämmelserna – som man hoppas skall minska antalet rökare i EU med 2,4 miljoner – kunde inte ha kommit lägligare för Enorama Pharma, som under nästa år räknar med att lansera sin första produkt, ett nikotintuggummi.

I slutet på maj började EU:s reviderade tobaksproduktdirektiv att gälla. Med detta följer nya hälsovarningar med både bild och text på cigarettpaket, förbud mot små förpackningar samt mot en rad smaktillsatser i cigaretter och rulltobak. De nya reglerna träder i kraft samtidigt som Europeiska kommissionen publicerar ny statistik som visar att antalet rökare i åldern 15-24 år, ökade från 25 procent till 29 procent mellan åren 2014 och 2017. De nya bestämmelserna – som man hoppas skall minska antalet rökare i EU med 2,4 miljoner – kunde inte ha kommit lägligare för Enorama Pharma, som under nästa år räknar med att lansera sin första produkt, ett nikotintuggummi som ska utmana de marknadsledande produkterna Nicorette och Nicotinell. Sent igår kom också den viktiga nyheten att Enorama Pharma ansökt om formuleringspatent för sitt nikotintuggummi.

Enorama Pharmas första medicinska tuggummi, vars aktiva ingrediens är nikotin – en väl beprövad generikasubstans – är tillverkat med en unik compressed gum-teknologi som ger smak- och tuggegenskaper som ska övertrumfa traditionella nikotintuggummin. Bolaget har redan börjat bearbeta den globala marknaden för NRT-produkter (Nicotine Replacement Therapy), en snabbväxande mångmiljardindustri, och enligt bolagets kommunikation har försäljningsarbetet på senare tid intensifierats i flera steg – diskussioner pågår enligt uppgift med ett flertal aktörer.

Läs hela Biostock artikeln här