Härlig sommar önskar Enorama Pharma!

Kort statusuppdatering kring våra fyra fokusområden.

Inför sommaren vill jag ta tillfället I akt att önska alla våra fantastiska aktieägare, samarbetspartners och alla ni andra som följer oss med ett stort intresse, en riktigt skön sommar.

Jag vill också passa på att göra en kort statusuppdatering kring våra fyra fokusområden.

  • Arbetet med vår registreringsansökan till berörda läkemedelsmyndigheter går enligt plan, och vi bedömer att vi inom kort lämnar in ansökan. Ett läkemedelsgodkännande av vår första produkt är en stor och viktig milstolpe med en planerad marknadslansering Q3 2019.
  • Utvecklingsarbetet med ett antal olika nikotintuggummin åt Dr Reddy's fortlöper planenligt. Vår gemensamma målsättning är att försäljningsstart bör kunna ske redan 2020 för den amerikanska marknaden. Det är ett bra och riskminimerat avtal som ger oss löpande intäkter redan nu under utvecklingsarbetet vilka kommer att öka markant efter försäljningsstart. Den amerikanska marknaden är stor och lönsam.
  • Vårt senaste produkt, ett medicinskt cannabistuggummi som vi jobbat med ett bra tag, är inne i en spännande utvecklingsfas och vi inväntar inom kort de första resultaten från våra pågående testprogram. Det globala intresset är stort och bedömningen är att marknaden blir mycket stor.
  • Vi får en god uppmärksamhet internationellt av vårt affärskoncept och vårt utvecklingsarbete, det är en stimulerande bekräftelse på att vi är på rätt väg. Men framförallt så skapar det många nya affärsmöjligheter. Vår marknadsbearbetning är intensiv och prioriterad och utvärdering av globala samarbetspartners pågår kontinuerligt.

Summerat är företaget inne i en mycket spännande tillväxtfas, det grundläggande arbetet med att bygga ett stabilt bolag med strategiska samarbetspartners globalt, börjar nu ge utdelning. Vi har mycket kvar som ska göras, vi slår oss inte till ro, vi lyssnar och läser av marknaden, vi är flexibla och har förmågan att anpassa oss snabbt, vi är resultatinriktade på alla plan, kortsiktigt och långsiktigt det vet vi är bra för företaget.

Ha en bra sommar hälsar
Mats Rönngard / CEO

Ladda ner nyhetsbrev