Vi firar testresultaten!

Milstolpe – 5 april – en stor dag för Enorama Pharma AB!

Milstolpar måste firas, och den 5 april var en stor dag för Enorama Pharma, då bolagets medarbetare fick anledning att höja en välförtjänt skål. Glädjen bubblade på huvudkontoret i Malmö eftersom samtliga tester av bolagets nikotintuggummi nu är färdigställda med positiva resultat.

Det sista testet, vars positiva provsvar gjorde hela studiepaketet komplett, var ett bioekvivalenstest av Enorama Pharmas 4 mg nikotintuggummi med fruktsmak.

Sedan tidigare har mintvarianten visat upp positiva provsvar i samma test och stabilitetstesterna har också färdigställts med tillfredsställande resultat. Därmed är Enoramas nikotintuggummi redo för både läkemedelsregistrering och storskalig produktion.

För att förstå storheten i denna milstolpe ska man veta att Enoramas nikotintuggummi tillverkas på ett helt annat sätt än konkurrenternas. Resultatet blir ett tuggummi som är överlägset i smak och konsistens, samtidigt som det medicinskt fungerar på samma sätt som ett traditionellt nikotintuggummi. 

Enoramas medarbetare tackar alla som varit involverade i utvecklingen av denna unika produkt, från finansiärer till det indiska utvecklingsteamet i Hyderabad. Nu fortsätter resan mot en marknadslansering och global försäljning av det som vi anser kommer att bli världens bästa nikotintuggummi.  /Annette F Agerskov, Vice President, Enorama Pharma AB.