MÖT LUCAS LISSNER

PRODUCT DEVELOPER
ENORAMA PHARMA

Lucas Lissner, Produktutvecklare hos Enorama Pharma.

”Du är med och förbättrar världen inom viktiga framtida områden som utveckling och framställning av nya och bättre läkemedel och en säkrare miljö.”

Så låter den inledande beskrivningen av civilingenjörsutbildningen i BioTeknik vid Lunds universitet. En text som också fungerar som en utmärkt beskrivning av Lucas Lissner, produktutvecklare inom tobaksfria nikotinprodukter hos Enorama Pharma. Lucas, med en master i livsmedelsteknik på sitt CV dessutom.

- Vi ska utveckla framtidens nikotinprodukter fick jag höra från vår VD, Mats Rönngard, när jag började 2018. Den tanken, att få utveckla något nytt, att bygga ett labb från grunden, lät som en utmaning alldeles rätt för mig. Att få lov att följa produkten alla steg från idé till verklighet.

 

 

Som ingenjör är Lucas fascinerad av att ha kunskap om både teknik och hårdvara. Processen kring produktutveckling. Där smaker och smaksättning upplevs som allra mest spännande.

- Smak är kultur. De preferenser som människor har gällande smak kan vara fascinerande olika. Upplevelsen av våra produkter skiftar efter smaktradition och plats på jorden. Salt, sött, pepparmint, kanel. Vi måste ha koll på vad man gillar var. För en sak är säker: En storlek passar definitivt inte alla.

- Nicotine Pouches är framtidens produkter som ständigt kommer att kräva nya recept och nya smaker på en starkt växande marknad. Därför behöver jag och Enorama fortsatt vara lyhörda i återkopplingen med våra partners. Nyckeln till vår framgång.