ChewMed®

En unik teknologi för att utveckla bättre medicinska tuggummin

Enorama Pharma utvecklar och tillverkar medicinska tuggummin. Vi använder en modern teknikplattform, som vi kallar ChewMed®. Denna unika metod är bättre lämpad än traditionell teknik för produktion av medicinska tuggummi. ChewMed®-teknologin gör det möjligt för oss att producera tuggummi från ett torrt gummipulver under högt tryck. Det gör att hela tillverkningsprocessen kan genomföras vid låg temperatur, vilket resulterar i ett tuggummi med ett antal fördelar jämfört med medicinska tuggummin som tillverkas genom traditionell teknik.

Kontakta oss

Fördelar

Fördelar med tuggummibaserad läkemedelsadministration:

 • Snabbt insättande effekt
 • Enkelt och bekvämt – tas utan vatten
 • Både systemisk och lokal effekt
 • Lägre doser – reducerad första passage-metabolism
 • Färre biverkningar

Fördelar med Enorama Pharmas
ChewMed® teknologi:

 • Kan bära flera olika substanser
 • Möjlighet att utvärdera olika substanser
 • Ett mer konsumentvänligt tuggummi
 • Smidig och flexibel produktionsmodell
 • Stora möjligheter att leva upp till kundernas förväntningar

Fördelar med Enorama Pharmas medicinska tuggummin:

 • Flera smaker med intensiv och långvarig smak
 • Krispigt ytskikt
 • Tilltalande design (tuggummi och förpackning)
 • Potential för olika farmakologiska tillämpningar
067A8817

Teknologin

Stora möjligheter att administrera olika substanser

En kall och torr tillverkningsprocess av tuggummin är fördelaktig jämfört med en traditionell värmeberoende process på flera sätt. Värme påverkar många aktiva farmakologiska substanser negativt. Eftersom en kall process inte alls påverkar substanserna på samma sätt har ChewMed®-plattformen väldigt bra förutsättningar för utveckling av medicinska tuggummin inom flera olika farmakologiska tillämpningsområden.

Designat för att skapa en bra känsla

En annan viktig aspekt är tuggummits visuella intryck. Enorama Pharmas tuggummi är designat för att se gott och tilltalande ut i stället för att se ut som ett traditionellt läkemedel. Vi tar designen till en ny dimension och vår ambition är att erbjuda en produkt med ett attraktivt utseende, både vad gäller tuggummit och dess förpackning.

En bättre upplevelse

En annan, minst lika viktig aspekt, är att ChewMed®-teknologin gör det möjligt för Enorama Pharma att erbjuda medicinska tuggummin med förbättrade konsumentegenskaper. En fördel är att vårt tuggummi har ett krispigt ytskikt, vilket resulterar i en särskilt uppfriskande smakupplevelse vid första tuggan. Följaktligen har också smaken, smakens varaktighet och helhetsintrycket hos vårt tuggummi bedömts mycket positivt av konsumenterna.

Anpassade lösningar och support

ChewMed®-teknologin erbjuder också en unik möjlighet att utvärdera olika substanser och deras lämplighet för administrering via munhålans slemhinna. Enorama Pharma kan därför erbjuda våra affärspartners att testa sina substanser i vår in vitro-testmodell. Prototyper kan tas fram för att bedöma och utvärdera optimal dosering och stabiliteten hos substansen under tillverkningsprocessen. Vi utför även konsumenttestning, inklusive utvärdering av kundnöjdhet med avseende på smak, konsistens och helhetsintryck.

067A8825

Ert varumärke på vårt tuggummi?

Potentiella partners, som läkemedelsföretag, apotek eller andra företag med intresse av att utveckla ett tuggummibaserat leveranssystem för generiska substanser, är välkomna att kontakta oss. Tillsammans kan vi utveckla nya och unika produkter som är skräddarsydda efter ert och era kunders behov.