Vårt tuggummi med ert varumärke?

Kontakta oss Om oss

2 eller 4

mg i styrka

Mint & Fruktmint

Olika smaker

Kvalité

Bioekvivalent med Nicorette®

Licens

Dossier tillgänglig för licensiering

Nikotintuggummi för rökavvänjning

Enorama Pharma utvecklar och tillverkar medicinska nikotintuggummin. Vi använder en modern teknikplattform, som vi kallar ChewMed®. Denna metod skiljer sig från traditionell teknik för produktion av medicinska tuggummin. ChewMed®-teknologin innebär att tuggummit tillverkas genom komprimering av ett torrt pulver under högt tryck vid rumstemperatur, till skillnad från traditionell tuggummitillverkning som sker vid högre temperatur. Vårt nikotintuggummi upplevs mjukare än traditionella tuggummin och smaken uppfattas som mer intensiv och mer långvarig.

Nikotintuggummit från Enorama Pharma är lika effektivt och säkert som traditionella nikotintuggummin. Kliniska studier visar att vårt nikotintuggummi är bioekvivalent med marknadsledaren Nicorette®. Enorama Pharmas nikotintuggummi transporterar och administrerar nikotin på samma sätt som Nicorette.

I en sensorisk profilering har Enorama Pharmas nikotintuggummi visat positiva egenskaper inom konsumentupplevelse och smak. Våra tuggummin – både mint- och fruktmintsmak – upplevs mjukare än traditionella tuggummin och smaken uppfattas som mer intensiv och långvarig. 

Positiva studieresultat

Ett bättre nikotintuggummi

Eftersom vi på Enorama Pharma är övertygade om att rökning handlar om njutning tror vi att en produkt som syftar till att underlätta rökavvänjning också måste vara njutbar och attraktiv.

Det är därför nikotintuggummit är en logisk första produkt för oss att erbjuda marknaden. Vårt nikotintuggummi är lika effektivt som konkurrerande nikotintuggummin, det har en intensiv och långvarig smak, en uppfriskande krispighet och attraktiv förpackning.

I enlighet med vår affärsmodell har Enorama Pharma outsourcat produktionen av våra produkter till vår partner Aizant i Hyderabad, Indien. Aizant är en kontraktsutvecklare och tillverkare (CRO och CMO) som utför laboratorie- och kliniska tester samt tillverkning av slutprodukter. Aizants tillverkningsanläggning är godkänd av både europeiska och amerikanska myndigheter.

FDA- och EMA-godkänd 

Aizant:

  • Är ett snabbt växande och internationellt erkänt CRO- och CMO-företag från Indien.
  • Samarbetar med läkemedelsföretag inom FoU av nya farmakologiska substanser och generiska läkemedel.
  • Utför laboratorietester, kliniska tester, analyser, formuleringar och tillverkning av färdiga produkter.
  • Är godkända av FDA, EMA och WHO.